Ričmen

Autor: Marie Stracenská | 25.11.2011 o 8:44 | Karma článku: 10,22 | Prečítané:  1952x

Nie je asi v Bratislave študent, ktorý by ho nepoznal. Veľká biela žemľa, ktorá po rozrezaní pojme obrovské množstvo kapusty, majonézy, kečupu, šalátu, syra a sekanej alebo nejakého iného základu. Taký hrubý, že prvé zahryznutie sa končieva gitarovým tričkom. Raz som ho skúšala jesť za volantom. Musela som zastať.

Je nezdravý ako hrom. A kalorický! No ale veď zas... človek ho neje každý deň. A! Je skvelý. A nie drahý. Nejedno rande v centre mesta sme za mladi končili sediac na kraji fontány, obaja v rukách ričmeny, žuli sme do rytmu. Hoci aj o polnoci. Ričmen bol istota. 

Sedeli sme nedávno v drahej krčme v centre a pili drahé pivo. Aj by sme niečo zjedli. Ale šalát sa sedem eur a krídelká za deväť - to nám prišlo trochu veľa. Ričmen! Spomenul si niekto. Žeby? Nejedla som ho celé roky. Ktovie... Dobré spomienky netreba škrabkať. Aký ho teraz robia? Čo keď sa zopsul? Čo keď aj na nich teraz šetria? Alebo ho nedajbože robia zdravší...

Okienka sa nezmenili. Možno len tety pri nich omladli. Neskoro v noci, podobné ceny, rovnaká ponuka. A rovnaká chuť. Je dobré, keď sa dobré veci nemenia. Ričmen je stále istota. Bol a verím, že bude :)

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Kotlebovcom po zrušení môžu siahnuť na majetok, pozrite sa na aký

Kotlebovcom sa po vstupe do banskobystrickej župy začalo dariť, kupovali autá aj domy.

SVET

Rakúska štátna tajomníčka: Teraz útočia na webe, zajtra v uliciach

Rakúsko pripravuje zákony o nenávistných prejavoch.


Už ste čítali?